Lahmacunun yanına ne gider?

Lahmacun
Lahmacun

Türk mutfağının, adını tüm dünyaya duyurmayı başarmış lezzetlerinden biri olan lahmacun her ne kadar sofralarımızın baş tacı olsa da 'lahmacunun yanına ne gider?' Sorusu kendine bir türlü cevap bulamadığından lahmacun uzun yıllardır yalnızca göbek salata ve limonla benzer şekillerde tüketiliyor. Peki çıtır çıtır kıvamıyla ve enfes lezzetiyle lahmacunun yanına ne yakışır? Birbirinden nefis tariflerimizde bu soruya cevap aramaya ne dersiniz?

İÇİNDEKİLER

Lahmacunun her ne kadar kebapçılarda, odun fırınlarda pişmiş olanı makbul olsa da son yıllarda evde lahmacun yapmanın püf noktaları, pratik lahmacun tarifleri gibi işimizi kolaylaştıran bilgilerle artık hepimizin birer lahmacun ustasına dönmüş olması da lahmacunun yanına ne gider? Sorusunu bu aralar tekrar gündeme taşımış durumda.

Neyse ki mutfağa dair tüm sorularınıza cevap olan Lokmacığınız sizleri bu konuda da yalnız bırakmadı ve lahmacunun yanına yakışacak tüm tariflerini sizler için derledi. Lahmacunu sofralarda yalnız bırakmaya son vermek için tariflerimize hep beraber göz atmaya ne dersiniz?

Mahluta çorbası nasıl yapılır?

Mahluta çorbası
Mahluta çorbası

Her ne kadar Lübnan mutfağına ait bir lezzet olsa da Mersin, Hatay, Adana gibi illerimizde de sıklıkla yapılan yöresel bir çorba tarifi olan mahluta çorbasıyla henüz tanışmadıysanız, işte vakit o vakit. Mahluta çorbasının lahmacunun yanına ne denli yakıştığını ilk kaşıktan itibaren sizler de göreceksiniz...

Mahluta çorbası tarifi

Taze sarımsaklı tarhana çorbası tarifi

Taze sarımsaklı tarhana çorbası
Taze sarımsaklı tarhana çorbası

Sarımsak her ne kadar kokusu sebebiyle pek sevilmese de içinde bulunduğu tüm tariflere apayrı bir lezzet kattığını kimsenin inkar edemeyeceği konusunda hemfikir miyiz? Yıllardır yerini hiçbir çorba tarifinin alamadığı tarhana çorbasını Lokma tarifiyle bir de sarımsaklı denemeye ne dersiniz?

Taze sarımsaklı tarhana çorbası nasıl yapılır?

Sebze çorbası hazırlanışı

Sebze çorbası
Sebze çorbası

'Lokmacım tüm çorba tariflerin nefis ama lahmacun zaten midemizi ister istemez yoruyor, bize öyle bir çorba tarifi ver ki bir de o midemizi yormasın' diyenler hiç üzülmesinler. Lokmacığınız sizleri elbette ki unutmadı. Birbirinden şifalı sebzelerin bir araya geldiği sebze çorbası tarifimiz mide dostu olarak, lahmacunun yarattığı tahribatı gidermeye kararlı.

Sebze çorbası tarifi

Havuçlu narlı salata tarifi

Havuçlu narlı salata
Havuçlu narlı salata

Soğuk bir kış gününde akla çıtır çıtır bir lahmacun düştüğünde, kalkıp Lokmacığınızın tarifiyle lahmacununuzu yaptıktan sonra yanına da havuç ve narın bir araya gelerek olağanüstü bir lezzet işbirliği çıkardığı bir mevsim salatası yapmanın da tam vakti gelmiştir... İşte böyle anlar için Lokmacığınızın havuçlu narlı salata tarifini iyisi mi tarif defterinize kaydedin.

Havuçlu narlı salata nasıl yapılır?

Kıvırcık salata hazırlanışı

Kıvırcık salata
Kıvırcık salata

Klasiklerden şaşmamak zaman zaman sıkıcı olsa da söz konusu yemek olduğunda oldukça güvenli bir liman. Öyle ki lahmacunun yanına ne gider? Diye soracak olsak eminiz ki gelen cevapların çoğu kıvırcık salata olacaktır. Her ne kadar klişe bir tarif olsa da lahmacununun yanına ne denli yakıştığını inkar etmek mümkün değil.

Klasiklerden şaşmayanlara; Kıvırcık salata nasıl yapılır?

Goji berryli göbek salata tarifi

Goji berryli göbek salata
Goji berryli göbek salata

'Lokmacım tamam kült tarifler lezzet bakımından her daim güvenlidir ama ben mutfakta yenilik insanıyım ve tüm önerilere açığım' diyenler sıkı dursun. Bildiğimiz göbek salatayı goji berry ile buluşturduğunuzda sizce ortaya nasıl bir lezzet çıkardı? İşte bu sorunun cevabı için mutfağın yolunu tutma vakti.

Goji berryli göbek salata nasıl yapılır?

Közlenmiş patlıcan nasıl yapılır?

Közlenmiş patlıcan
Közlenmiş patlıcan

Közlenmiş sebzelerin her birine müptela olduğumuzu sizlere daha önce söylemiş miydik? Hele hele söz konusu patlıcan olduğunda. Tek başına dahi günde 3 öğün yiyebileceğimizi iddia ettiğimiz közlenmiş patlıcan salatasının lahmacunla olan uyumunu keşfettiğimizden beri birbirinden ayırmak da epey zorlandığımız bu ikili bizim favorimiz.

Közlenmiş patlıcan nasıl yapılır?

Acılı ezme tarifi

Acılı ezme
Acılı ezme

Söz konusu lahmacun olduğunda acılı ezme tüm ihtişamıyla ortada belirir çünkü bu ikiliyi birbirinden ayırmak et ve tırnağı birbirinden ayırmak gibidir. Tüm kebapçılarda siparişinizden önce masaya gelen, hatta zaman zaman kendimizi kaptırıp sadece onu yemeye başladığımız acılı ezmeyi bir de bizim tarifimizle deneyin istedik...

Kebapçıların olmazsa olmazı; acılı ezme nasıl yapılır?

Kuşkonmaz ezmesi nasıl yapılır?

Kuşkonmaz ezmesi
Kuşkonmaz ezmesi

'Acılı ezme iyi hoş ama lahmacunun yanından bir de acılı ezme yersek midemizin hali ne olacak?' İşte bu konuda biraz haklı olabilirsiniz... Lakin unutmamak gerekir ki Lokma'da çareler tükenmez. Kuşkonmazlı ezme çıkar gelir, yardıma yetişir.

Kuşkonmaz ezmesi tarifi

Dereotlu taze baharatlı ayran hazırlanışı

Dereotlu taze baharatlı ayran
Dereotlu taze baharatlı ayran

Lahmacunun yanına ne gider? Sorusuna cevap ararken ayrandan bahsetmemek olur mu? Lahmacunun yanına her şeyden daha fazla yakıştığına inandığımız ayranı tabi ki de küçük bir değişiklikle yapmamıza pek de şaşırmamak gerek... Dereotunun enfes aromasıyla Lokma'ya yakışır bir ayran tarifi için sizi mutfağa alalım.

Dereotlu taze baharatlı ayran hazırlanışı