Lokma'da haziran ayının 10 favorisi!

Lokma'da haziran ayının 10 favorisi!
Lokma'da haziran ayının 10 favorisi!

Lokma'nın birbirinden güzel tarifleri arasında favorileri seçmek her daim epey zor olsa da bundan böyle her ay, o ayın 10 favori tarifiyle sizlerleyiz! Yaz sebze ve meyvelerinin tezgahlarda kendini göstermeye başladığı bu günlerde neler yapsak diye düşünenler bu yazımıza göz atmadan mutfağın yolunu tutmasın. İşte karşınızda haziranın 10 güzeli!

İÇİNDEKİLER

Çilek rüyası

Fransız mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan galette en lezzetli versiyonuyla Lokma'da! Kıtır kıtır galette hamuru, özenle seçilmiş çileklerle buluştuğunda ortaya çıkan bu lezzeti kimselerle paylaşmak istemeyebilirsiniz.

Semizotlu soğuk çorba

Son derece hafif ama bir o kadar lezzetli bu soğuk çorba tarifi bu ayın favorilerinden biri olmayı kesinlikle hak edenlerden. Taptaze semizotlarını gönlünüzce değerlendirebileceğiniz bir tarif ararken karşınıza çıkması muhtemel semizotlu soğuk çorba tarifimizi kaydetmeyi unutmayın!

Patlıcanlı orta yemeği

Yaz sofralarında kendisine sık sık yer bulan patlıcan bu kez de yapımı son derece basit ama lezzeti dillere destan bir tarifin başrolü. Yaz akşamlarının favorisi olması muhtemel bu tarif pratik yapımıyla bu yazın kurtarıcısı olabilir mi dersiniz?

Erikli ve kayısılı clafoutis

Listemizin ilk sırasındaki çilekli galette gibi Fransız mutfağının dillere destan tatlılarından biri olan clafoutis ile tanışmaya hazır mısınız? Erik ve kayısı clafoutis tarifi ile yaz meyvelerinin bir araya geldiği bu enfes tarifi denemek için mutfağın yolunu tutun.

Çağla aşı

Antep mutfağının pek bilinmeyen yöresel lezzetlerinden biri olan çağla aşı için sizleri şöyle alalım. Son çağlaları toplayın ve kolları sıvayın. Klasik çorba tariflerinin pabucu dama...

Etli bamya yemeği

Seveni kadar sevmeyeninin de bir hayli fazla olduğu bamyayı bir de böyle denemeye ne dersiniz? Bamya sevmeyenlerin dahi tabularını yıkacak bu tarif için sizleri şöyle alalım...

Patlıcan kapama

Ortadoğu mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan patlıcan kapama bu ayın favorilerinden biri. Patlıcanla her daim aynı şeyi yapmaktan sıkılanlar bu tarifimizi kaydetmeyi unutmasın!

Bademli kavun dolması

Osmanlı mutfağından günümüze bir miras... Klasik dolma tariflerinden sıkılanlar için geçmişe lezzetli mi lezzetli bir yolculuk bileti olan bademi kavun dolması tarifimizi tarif defterinize kaydetmeyi unutmayın!

Kavun karpuz mangolu içecek

Yaz sıcaklarının iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde tüm yaz favoriniz olması kuvvetle muhtemel bir içecek tarifiyle biz geldik...

Belen tava

Hatay mutfağının en meşhur tariflerinden biri olan Belen tava, bu yaz sofralarının baş köşesinde yerini alacak tariflerden biri...