Makarnanın yanına ne gider?

Makarnanın yanına ne gider?
Makarnanın yanına ne gider?

Kısıtlı zamanların kurtarıcısı makarnanın yanına da en az kendisi kadar pratik ve lezzetli tariflerden oluşan bir liste hazırlamaya gayret ettik ve ortaya çıkan lezzet kombinasyonlarına kalbimizi bıraktık…

Biz de sıklıkla bu durumu yaşayanlardan olduğumuz için oturduk ve bu başlık altında makarnanın yanına ne gider? Makarnanın yanına en çok ne yakışır? Sorularının cevabını verelim istedik.

Makarnayla aramızda öğrenci evinde başlayıp uzun yıllar süregelen bu gönül ilişkisinin sebebi oldukça açık; makarnanın dünyanın en pratik,en uygun ve en lezzetli yemeklerinden biri olması. Günümüzde de yoğun çalışma saatleri sebebiyle kimi zaman akşam yemeklerinde ne yesek? Sorusuyla epey sık karşı karşıya kalır olduk. Hal böyle olduğunda akla ilk gelen lezzet; yine ve yine makarna.

Küçük bir farkla elbette kimi zaman makarna tek başına karnımızı doyurmaya pek de yeterli olmayabiliyor. Ya da yanında illa ki başka bir yemek arıyoruz. Makarnanın yanına başka bir şey yapmaya vakit ve enerji olmadığında ise; makarnanın yanına en iyi halis muhlis...

Fırında barbun

Balık severleri oldukça mutlu edeceğine emin olduğumuz bir tarifle listemize giriş yapalım istedik. Makarnanın yanına da epey yakışacağına inandığımız bu hafif mi hafif lezzetli mi lezzetli fırında barbun tarifimizin hakkını en iyi şekilde verecek olanlar ise tabi ki yine bizim sevgili okurlarımız. :)

Kalori dengeleme; fırında barbun tarifi

Baharatlı köfte

Makarna ve köfte ikilisi bu denli yakıştırmamızın çocukluktan gelen bir sevda olduğuna eminiz. Annelerimizin belki de en sevdiğimiz menülerinden biri olan patates- köfte - makarna üçlüsünü şimdiye uyarladık ve baharatlı köfte tarifimizle bu nostaljinin lezzetini bir tık ileriye taşıdık.

Nostaljiye güncelleme; baharatlı köfte tarifi

Havuçlu ada çaylı çorba

Çorba neyin yanına yakışmaz ki? Şüphesiz birçok lezzetin yanında en iyi giden şeylerden biri de çorba. Çorba denildiğinde mutfağımızın epey zengin olduğu da su götürmez bir gerçek olunca değmeyin keyfimize. Lakin biz bu defa bilinenin dışına çıkalım ve bambaşka bir çorba tarifiyle sizleri baş başa bırakalım istedik.

Çorbanın en havalı hali; havuçlu ada çaylı çorba tarifi

Cacıklı Arap köftesi

Yöresel lezzetlerin olağanüstü tatları sebebiyle biraz zahmetli olmalarına pek de şaşırmıyoruz çünkü bize kalırsa neticeleri bu zahmete kesinlikle değiyor. Makarna kadar pratik ve sıklıkla tükettiğimiz bir lezzetin yanına Güneydoğu Anadolu mutfağının bizleri bir nebze uğraştıran yıldızlarından birini biz epey yakıştırıyoruz o da elbette ki; cacıklı arap köftesi.

Güneydoğu yıldızı; cacıklı Arap köftesi tarifi

Ratatouille

Fransız mutfağının ne denli başarılı olduğunu kabul etmeyenimiz kaldı mı? Pek sanmıyoruz. :) Adını bakıldığında pek bir havalı lakin yapımı oldukça basit bu fırın yemeğini biz makarnanın yanına epey yakıştıranlardanız. Var mısınız İtalyan makarna ile Fransız ratatouille buluşmasına şahit olmaya?

Fransız esintisi; ratatouille tarifi

Şakşuka

Fransa’dan Afyon’a keskin bir geçiş olduğunun farkındayız ama işte dünya mutfağına hakim olmak bunu gerektirir. :P Bir Barış Manço şarkısında da dediği gibi bizim favorimiz ‘domateees, bibeer, patlıcaaan.’ Bu üçlü buluşunca ortaya çıkan şakşuka da haliyle en bir sevdiklerimizden.

Domates, bibeeer, patlıcaaan; şakşuka tarifi

Yoğurtlu cevizli yeşil mercimek

Yeşil mercimeğin yemeğini sevenleri mutlu edecek bir tarifle karşınızdayız. Enfes bir salata veya leziz bir meze olarak düşünebileceğiniz bu tarifimiz bizim favori lezzetlerimizden biri. Cevizin ve yeşil mercimeğin uyumunu nefis bir makarnayla taçlandırınca değmeyin keyfimize.

Yeşil mercimeğin en leziz hali; yoğurtlu cevizli yeşil mercimek tarifi

Ispanak sote

‘Ispanakla pek aram yok ıspanak nereden çıktı Lokmacım’ diyenlerin tabularını yıkmaya geldik. Makarnanın yanında epey sevdiğimiz ve sıklıkla tükettiğimiz bu müthiş tarifimizi kendimize saklamak istemediğimizden kamuya açma vakti geldi… :P

Makarnaya ne de yakışır; ıspanak sote tarifi

Kremalı mantar kavurmalı Brüksel lahanası

Kış sebzelerini tek bir potada eritip, aynı tabakta bir lezzet şöleni içerisinde sizlere sunmamız nasıl olurdu? Bizce muhteşem olur dedik ve çok ama çok sevdiğimiz kremalı mantar kavurmalı brüksel lahanası tarifimizi nefis bir makarnanın yanında tüketerek voltranı yakalamanızı istediğimizden bu tarifimizi şöylece bırakalım istedik.

Kış sebzeleri buluştu; kremalı mantar kavurmalı Brüksel lahanası tarifi

Bal kabaklı güz çorbası

Son olarak geldik bizim tam da bu mevsime yakışır en ama en sevdiğimiz lezzetlerden birine. Öyle ki sahneyi her daim yıldızlarla kapatma ritüelimizi bozmadık ve kapanışı kendisine bıraktık. Bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak, oldukça sağlıklı ve lezzetli bu bal kabaklı çorbamız bizce bu övgüyü fazlasıyla hak ediyor.

Şefin ve bizlerin favorisi; bal kabaklı güz çorbası tarifi