Antalya’da gizli kalmış 5 koy

Antalya’da gizli kalmış 5 koy.
Antalya’da gizli kalmış 5 koy.

Ülkemizdeki deniz tatili rotalarından biri Antalya. Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlayan şehirde deniz tatili yapabilmek için birbirinden farklı seçenek bulunuyor. İsterseniz halk plajlarında serinleyebilir isterseniz özel beach’lerde gününüzü geçirebilirsiniz. Tekne turuna çıkabilir, otellerin özel plajlarını tercih edebilirsiniz. Tüm bunların içinde en güzel deniz keyfi Antalya’nın koylarında çıkıyor. Her biri farklı güzelliğe sahip koylar, denizin tüm mavilerini insanların beğenisine sunuyor. Bu koylar hele bir de saklı kalmışsa… Size özel bir cennette vakit geçiriyormuş gibi hissediyorsunuz. Eğer tatil için bu harika şehri tercih ediyorsanız, Antalya’da gizli kalmış 5 koyu ziyaret etmeden dönmeyin.

Finike Mağaralı Koy

Finike Mağaralı Koy.
Finike Mağaralı Koy.

Listemizin ilk sırasında Finike Mağaralı Koy yer alıyor. Koy, Finike ile Demre ilçeleri arasında bulunuyor. Adından da anlaşılacağı gibi koyu harika bir mağara süslüyor. Dalgaların yüzlerce yıl süren mücadelesi sonucunda kayaları oyarak oluşturduğu mağara, kumsalın sol tarafında yer alıyor. Denizin ortasında bulunana mağaraya karadan ulaşım bulunmuyor. Kumsalda kısa bir sürede yüzerek ulaşabileceğiniz mağara, oldukça doğal ve güzel bir görüntü oluşturuyor. Mağaranın içinde küçük ve sığ bir kumsal bulunuyor. Koyun plajı ise beyaz kumlarla kaplı. Denizi ise berrak ve masmavi. Tam bir doğal şölen olan bu koy, bakirliğini koruyor. Burada ihtiyaçlarınızı görebileceğiniz bir işletme, kabin, tuvalet bulunmuyor. O nedenle buraya gelirken yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmekte fayda var.

Beyaz Kaya Plajı

Beyaz Kaya Plajı.
Beyaz Kaya Plajı.

Bembeyaz kumları, tonsürton açılan denizi ile burası tam bir doğal cennet. Beyaz Kaya Plajı, adından da anlaşılacağı üzere bembeyaz kumlardan oluşuyor. Yumuşacık kumlar sahilde masmavi sularla buluşuyor. Buranın en güzel yanı ise denizin derine gidildikçe, mavinin açık tonundan koyu tonuna doğru değişmesi. Elle çizilmiş bir tablo gibi görünen koy, oldukça sakin. Finike-Demre arasında Mağaralı Koy’a oldukça yakın olan Beyaz Kaya Plajı’nda herhangi bir işletme bulunmuyor. Buna bağlı olarak çok fazla kişi tarafından tercih edilmeyen koy, tam bir doğa harikası. Buraya gelirken yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı yanınıza alırsanız, harika bir deniz aktivitesi yapabilir, yumuşak kumlarda güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Temizliği, güzelliği ve sakinliği ile sizi kendine çekecek bu koya, bir kez geldiniz mi hep geleceksiniz!

Delik Deniz ve Kral Koyu

Delik Deniz ve Kral Koyu.
Delik Deniz ve Kral Koyu.

En sevilen koylardan biri de içinde hem doğallık hem de gizemli bir güzellik barındıranlar oluyor. Delik Deniz ve Kral Koyu onlardan biri. Bu muhteşem koy, Gazipaşa’ya 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Buraya Kral Koyu denmesinin sebebi, antik dönemde 1. Antiochos isimli bir hükümdarın buradan denize girdiğine inanılıyor olması. Koyun ortasında yer alan fantastik görünümlü devasa büyüklükteki delik kaya ise Delik Deniz ismini almasına sebep olmuş. Koya, Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’n içinden gidiliyor. Buraya ulaşmak için oldukça dik ve zahmetli bir toprak patika kullanmanız gerekiyor. Geldiğinizde ise sizi koyu çevreleyen harika muz bahçelerinin güzelliği karşılıyor. Masmavi, cam gibi suyu denizin dibindeki kayalıkları görebilmenize imkan tanıyor. Doğayla tarihin iç içe geçtiği bu koyda güzelce dinlenebilir, sakin bir günün keyfini çıkarabilirsiniz.

Ceneviz Koyu

Ceneviz Koyu.
Ceneviz Koyu.

Antalya’daki en güzel koylardan biri Ceneviz Koyu… Adrasan ve Olimpos arasında yer alan koy, Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde ve birinci derece doğal sit alanı. Turkuaz rengi suları ile muazzam güzellikte bir denize sahip olan koyda harika bir sahil bulunuyor. Burası aslında sakin ve temiz bir koy. Her ne kadar üzerinde bir işletme bulunmuyor dense de ne yazık ki koyda gecekondulaşma problemi olduğu belirlenmiş. Ancak buna rağmen güzelliğini koruyan koy, sakin ve huzurlu saatler isteyenler için birebir. Yüzmeye doyamayacağınız bu koyda, ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılamanız gerekiyor. Yani, yanınıza yiyecek, içecek gibi temel ihtiyaçları almayı unutmayın! Bunlar da yanınızdaysa tek yapmanız gereken bol bol yüzmek ve güneşin tadını çıkarmak.

Andrea Dori Koyu

Andrea Dori Koyu.
Andrea Dori Koyu.

Yapılaşmanın olmadığı, sakin ve gizli kalmış koylardan biri de Andrea Dori Koyu. Burası ev sahipliği yaptığı canlılar ve doğal güzellikleri ile sakinlik ve huzur arayan doğaseverler için harika bir destinasyon. Radyofor Koyu olarak da bilinen koyun çevresi kayalıklar, makilikler ve yaban zeytinleri ile çevrili. Finike-Demre Karayolu üstünde olan koy, çevresini saran bitki örtüsü sayesinde yoldan görünmüyor. Yani tam olarak saklı bir cennet. Burası tarihte korsan yatağı olarak biliniyor. Caretta Caretta’ların beslendiği yaşam alanı olan Andrea Dori Koyu, nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarının da uğrak yerlerinden. Koy ise adını ünlü bir deniz komutanı olan Andrea Doria’dan almış. Doria, Preveze deniz savaşında Barbaros Hayrettin Paşa ile savaşmış ve yenik düşerek bu koya sığınmış. Bozulmamış saf güzelliği ile insanları kendine çeken koy, harika bir de manzaraya sahip.