Başrolde kabak var: Birbirinden nefis kabaklı tarifler

Köfteli kabak beğendi
Köfteli kabak beğendi

Yaz sebzeleri ve meyveleri tezgahları süslemeye başladı. Patlıcan ve kabak tüm lezzetli ve pratik yemek tariflerinde yerini aldı. İşte tam da böyle zamanlar için yaz sebzelerinin en sevilenlerinden biri olan, mücverin olmazsa olmazı kabağı bu kez de birbirinden nefis kabaklı tarifler serimizde mercek altına alıyoruz.

Birbirinden nefis kabaklı tarifler söz konusu olduğunda Lokmacığınızın sebze yemekleri konusundaki maharetlerini göz ardı etmeden en doğru adreste olduğunuzu söyleyelim… Kabağın lezzetini arşa çıkaracak, yaza uygun tüm tarifler için sahne Lokmacığınızın.

Mücverinden, kabak gratenine, kabaklamasından, kabak mantısına deneyip onayladığımız tüm kabaklı tarifleri sizlerle paylaştığımız bu listemizde, ‘kabaktan ne yapılır?’ diye düşündüğünüz tüm o anlarda biz buradayız.

Kabak çorbası tarifi

Söz konusu kabaklı tarifler olduğunda ilk akla gelenlerden biridir kabak çorbası. Sıcak yaz günlerinde hafif ve yaza uygun bir çorba tarifi aradığınızda tüm lezzetiyle ve pratikliğiyle gelir sofralarınızın baş köşesine kurulur ve sizleri kendine hayran bırakır.

Kabak çorbası nasıl yapılır?

Sütlü kabak çorbası tarifi

Söz konusu çorba tarifleri iken çok da uzaklaşmadan kabak çorbasına küçük ama etkili bir dokunuş yaparak lezzetini ikiye katladığımız sütlü kabak çorbasından söz etmemek elbette ki olmazdı. Tavuk suyu ve sütün bir araya gelerek kıvamlandırdığı, zencefilin lezzetini taçlandırdığı sütlü kabak çorbası tarifimizle bu yazın favori çorba tarifi seçildi.

Sütlü kabak çorbası nasıl yapılır?

Reyhanlı kabak dolması nasıl yapılır?

Dolma, Türk mutfağının belki de en sevilen tariflerinden biri. Zeytinyağlı dolma, biber dolması, patlıcan dolması derken en sevilenlerden biri olan kabak dolmasını unutmamız ne mümkün? Sıklıkla dereotu ile yakıştırılan ve genellikle dereotlu kabak dolması olarak yapılan kabak dolmasını bu kez mis gibi kokusuyla reyhanla deneyimlemeye ne dersiniz?

Reyhanlı kabak dolması tarifi

Domates soslu kabak spagetti tarifi

Makarna severleri heyecanlandıracak bir tarifle huzurlarınızda Lokmacığınız. Bol kalorili bir spagetti yerine yerken size aynı hazzı verecek sağlıklı mı sağlıklı, koca bir tabak spagettiye ne dersiniz? Kalorisi yok denecek kadar az bu tarifimize özellikle de diyet listelerinizde bir şans vermeyi unutmayın.

Domates soslu kabak spagetti nasıl yapılır?

Kabak mücver nasıl yapılır?

‘Kabak mı? Ben almayayım Lokmacım’ diyenlere dahi ezber bozduran mücver tarifini bir de bizim tarifimizle denemeye var mısınız? Tüm yaz boyunca sofralardan eksik olmayan, karpuz ve kavunla en çok yakışan yemek tariflerinden biri olan kabak mücver bundan sonra yalnızca Lokma tarifiyle yapılacak.

Kabak mücver tarifi

Kabak salatası tarifi

Bildiğiniz tüm salata tariflerinin pabucunu dama attıracak nefis ve pratik bir salata tarifiyle biz geldik. İster tek başına, ister ana yemeğin yanına tüm yaz boyunca vazgeçilmeniz olacak bu kabak salatası tarifinin her çatalında bizleri anımsamayı unutmayın…

Kabak salatası nasıl yapılır?

Taze kekikli firikli kabak dolması tarifi

Kabak dolması denince akan sular durur… Çünkü yaz softalarına en çok yakışan, en doyurucu dolma tariflerinden biridir kabak dolması. Tabii klasik kabak dolması değil. Burada söz konusu mis gibi kokusuyla ve büyüleyici lezzetiyle; taze kekikli firikli kabak dolması.

Taze kekikli firikli kabak dolması tarifi

Kabaklı susamlı noodle nasıl yapılır?

Uzakdoğu mutfağının en sevilenlerinden biri olan noodle’a kendi damak tadımıza uygun bir güncelleme yapmaya ne dersiniz? Zaman zama ağır soslarıyla yaz sofralarında kendine pek de yer bulamayan noodle’ı bir de böyle deneyin diye kabaklı susamlı noodle tarifimizle biz geldik.

Kabaklı susamlı noodle tarifi

Kabaklı pankek nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarının en sevilenlerinden biridir pankek. Ne yerini kolay kolay başka bir kahvaltılık tarif alabilir, ne de günün birinden popülerliğini yitirir. Tabii biz pankeki her ne kadar çok seviyor olsak da kendisinin bize kazandırdığı kaloriler… İşte ne pankek keyfinden geri kalalım, ne de kahvaltı sofralarımız zenginliğinden ödün vermesin istediğimizde diyet bir pankek olan kabaklı pankek tarifimiz sizlerle.

Kabaklı pankek tarifi

Kabak sandviç tarifi

Günlük yoğun tempo içerisinde bazı öğünleri atıştırarak geçiştirdiğimiz zamanlarda tercihimizi daha sağlıklı tariflerden yana kullanmamızın ne denli önemli olduğunu bilmeyen var mı? Fast foodların pabucunu dama attıracak sağlıklı mı sağlıklı bu sandviç tarifimizle artık atıştırmalıklar Lokmacığınızdan.

Kabak sandviç nasıl yapılır?