Birbirinden nefis 8 patlıcan yemeği tarifi

​Birbirinden nefis 8 patlıcan yemeği tarifi
​Birbirinden nefis 8 patlıcan yemeği tarifi

En fazla yemeği yapılan sebze nedir? diye düşündüğümüzde akla ilk gelen cevap hemen hemen hepimiz için patlıcan olacaktır. Özellikle et yemekleri söz konusu olduğunda çoğu tarifte patlıcan mutlaka ‘ben buradayım’ diyerek karşımıza çıkar. Bizler de bu yazımızda karnıyarık, hünkar beğendi, patlıcan oturtma gibi klasik patlıcan yemeği tariflerinden sıkılanlara birbirinden nefis, pratik ve değişik patlıcanlı tarifleri derledik.

İÇİNDEKİLER

Patlıcan bilindiği üzere Türk mutfağında asırlardır pişirilen ve yerini koruyan nadide sebzelerden biri. Patlıcan yemeği tarifleri dendiğinde akla ilk sıralarda gelen, Osmanlı saray mutfağına ait günümüzde hala aynı tarifle birebir sofralarımıza gelen hünkar beğendi bunun en lezzetli ispatlarından biri.

Et yemeklerine ve değişik sebze yemeklerine ilgi duyuyorsanız patlıcan kovalama, pestolu patlıcan sandviç gibi hem yöresel hem değişik lezzetlere yer verdiğimiz bu tariflerimiz tam da size göre. Nefis patlıcan yemeği tariflerimize göz atarak damak tadınıza en uygun olanı seçip iftar sofralarınızı bu eşsiz lezzetlerden biriyle taçlandırmak için en doğru zaman. Buyurun, sizler için derlediğimiz tariflere.

Saksı kebabı tarifi

Et yemeği tarifleri söz konusu olduğunda sıkça adından söz ettiren patlıcan bu defa pratik mi pratik saksı kebabı tarifimizle bizlerle. Saksı kebabı şık sunumuyla gözlerinize, lezzetiyle damaklarınıza iz bırakma konusunda en iddialı patlıcan yemeği tariflerinden biri.

Saksı kebabı
Saksı kebabı

Patlıcan kovalama tarifi

Patlıcan yemekleri, Türk mutfağında asırlardır yerini koruyan ender lezzetlerden diye belirtmiştik. İşte bunun en leziz örneğiyle karşınızdayız. Kayseri yöresine ait patlıcan kovalama, Kayserililer için tüm dünya tarafından bilinen ve sevilen kayseri mantısı kadar meşhur olması gereken bir et yemeği.

Patlıcan kovalama
Patlıcan kovalama

Kayseri'den sofralarınıza; patlıcan kovalama tarifi

Pestolu patlıcan sandviç

Patlıcanın müptelasıyız ama diyet yaptığımız süreçte karşımıza sürekli et yemeği tariflerinde çıkıyor. İşte bu gibi durumlar için patlıcanın en sağlıklı haliyle hazırlanmış bu tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Nefis makarna tariflerindehayranı olduğumuz pesto sosu ve patlıcanı buluşturup ortaya çıkan bu lezzete gelin birlikte göz atalım.

Pestolu patlıcan sandviç
Pestolu patlıcan sandviç

Patlıcan silkme tarifi

Ege yöresine ait enfes bir lezzet olarak karşımıza çıkan patlıcan silkme, kolay yapılışı ve tercihe göre meze veya yemek olarak tüketilebilme seçenekleriyle gönüllerimizde çoktan yerini almış bir lezzet. Ege mutfağı denilince ilk sıralarda akla düşen bu tarifimize merhaba deyin.

Patlıcan silkme
Patlıcan silkme

Patlıcan kapama tarifi

Şimdi sizleri özel davet sofralarında mutlaka bir kere yediğiniz, bir kere yediyseniz de ömrünüzce unutamayacağınız bir tarifle baş başa bırakıyoruz; patlıcan kapama. Ortadoğu mutfağından aldığımız bu enfes lezzet uzun yıllardır davet sofralarımızın yıldızı.

Patlıcan kapama
Patlıcan kapama

Köfteye sarılmış köz patlıcan tarifi

Söz konusu patlıcan olduğunda közlenmiş patlıcan meftunları bu yazımızda kendilerine göre bir lezzet ararken biz sizler için en iyisini bulup paylaşalım istedik. Şefin seçimi olan közlenmiş patlıcan ve köftenin en lezzetli hali için buyrun tarifimize.

Köfteye sarılmış köz patlıcan
Köfteye sarılmış köz patlıcan

Közlenmiş biber ve patlıcanlı tavuk sarma tarifi

Patlıcan ve beyaz et severlere özel derlediğimiz bu tarifimizde ise hepimizin çok severek tükettiği tavuk etini, közlenmiş biber ve patlıcanla buluşturarak sizler için bir lezzet şöleni davetiyesi çıkardık. Hadi buyurun şölene!

Közlenmiş biber ve patlıcanlı tavuk sarma
Közlenmiş biber ve patlıcanlı tavuk sarma

Tavuklu karnıyarık tarifi

Karnıyarık küçük büyük gözetmeksizin hemen hemen hepimizin en sevdiği patlıcan yemeği olmaya en baskın adaydır diye düşünüyoruz. Bu eşsiz lezzeti tavuk etiyle denemeyi hiç düşündünüz mü? Çok daha ekonomik ve lezzetli olan tavuklu karnıyarık tarifimize bizim için mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.

Tavuklu karnıyarık
Tavuklu karnıyarık