Hatay'ın benzersiz mutfağına ait birbirinden güzel 10 tarif

Hatay sofrası
Hatay sofrası

Sıcacık insanıyla ve yedikçe yedirten mutfağı ile Hatay yemekleri bir başka! Kömbe tarifi, babagannuş nasıl yapılır? En güzel muhammara tarifi... Gelin 'medeniyetler şehri' Hatay mutfağının en lezzetli yemeklerini birlikte keşfe çıkalım.

İÇİNDEKİLER

Tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapan Hatay'ın bu özelliği elbette yemeklerine de yansımış. UNESCO'nun dünya gastronomi şehri olarak seçtiği Hatay'da 600'e yakın yemek çeşidi bulunuyor. Bu lezzetli yemeklerden 10 tanesini ise Lokmacığınız size anlatıyor.

Şıh mualla

Hem pratik hem de besin değerleri açısından oldukça sağlıklı Hatay mutfağının en bilinen etsiz tariflerinden birisi şıh mualla! Ana öğünleriniz için nefis doyurucu bu tarifi denemenizi mutlaka öneriyoruz.

Tepside et

Özel günlerde, bayram ve iftar sofralarında rahatlıkla tercih edebileceğiniz tepside et, sofralarınıza lezzet katacak. Hem de 30 dakikada hazır!

Kömbe

Uzun süre taze kalan kömbe kurabiyesinin içerisinde Hatay'a özgü bir baharat karışımı bulunuyor.

Yeni bahar, mahlep, karanfil tozu, zencefil tozu, tarçın, damla sakızı ve muskattan oluşan bu baharatı aktarlarda hazır olarak bulabileceğiniz gibi evde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Belen tava

Hatay'ın yöresel yemeklerinden olan belen tava kuzu eti ve domatesle yapılan oldukça doyurucu bir tarif. Günün her vakti için muhteşem bir tercih olan belen tavayı 45 dakikada rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Sini kebabı

Hatay'da lahm-ı sini olarak bilinen ve en meşhur lezzetlerden biri olan sini kebabı satır kıymasıyla yapılıyor ve kocaman bir köfteye benziyor. Üzerine dizilen sebzeler de ete lezzet katıyor.

Etli kepse pilavı

Aslen Arap mutfağına ait olan bu yemek Hatay mutfağında da sıklıkla yapıldığı için listemizde yerini alıyor. Sofralarınıza hem renk hem de lezzet katacak etli kepse pilavı tarifimizi denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kimyonlu biberli aş

Az malzeme ile çok lezzetli bir tarif yine Lokma'dan! Hem ekonomik hem de çoğu et yemeğinin yanına yakışan kimyonlu biberli aş Hatay mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesi. Denemeyen kalmasın.

Babagannuş

Patlıcan ve etin muhteşem birlikteliğine hayır diyemediğinizi biliyoruz. Yörelere göre adı ve yapılışı değişkenlik gösterse de en güzel tariflerinden birini Lokmacığınız sizlerle paylaşıyor!

Pratik muhammara

Hem Hatay hem de Gaziantep'te sıklıkla yapılan muhammara Arapça kırmızılaştırmak anlamına geliyor. Hem sabahları tostunuzun içine ya da ekmeğinizin üzerine sürebileceğiniz, hem de akşam yemeklerinizin yanına çok yakışacak bir tarif!

Mercimekli aş

Hem çok pratik hem de çok ekonomik olan mercimekli aş kendi başına bir öğün yerine geçebilecek doyuruculukta! Bu tarif güzel bir salata, turşu veya cacık eşliğinde yemeye doyamayacağınız bir lezzet.