İddia ediyoruz bu yaz en çok bu dolmaları yapacaksınız!

Farklı dolma tarifleri
Farklı dolma tarifleri

Lokmacığınız ayıptır söylemesi tam bir dolma ve sarma gurmesi! Denediğimiz, yaptığımız ve en çok beğendiğimiz dolma tariflerini bugün sizlerle buluşturuyoruz. Dolma tariflerinin Türk mutfağında yeri apayrı. Ve her yöremize de ait birbirinden farklı dolma tarifleri ile Türkiye bu konuda çok zengin! O halde favorimiz olan farklı dolma tarifleri köşemize sizleri şöyle alalım!

Vişneli yaprak sarma

Bizim zamansız favorimiz olan vişneli yaprak sarma tarifini "üşenmeyin deneyin," diyoruz! Osmanlı mutfağının en güzel tariflerinden biri olan vişneli yaprak sarmanın yapılışı biraz zahmetli gibi görünse de her dakikasına değeceğine emin olabilirsiniz.

Soğan dolması

Biber dolmasının en sıkı rakibine "merhaba!" deyin. Pratikliğiyle ve lezzetiyle herkesin gönlünü çalacak o tarifle sizlerleyiz. Farklı farklı birçok şehrimizde yapılan soğan dolmasına Lokma dokunuşu geldi!

Firikli biber dolması

"Biber dolması" demişken güzel bir tarifini paylaşmasak olmazdı. Biz bu tarifte bulgur ve pirinç yerine firik buğdayı kullandık, inanın hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı oldu.

Erikli ve taze sarımsaklı bahar dolması

Domates, Türk ve Osmanlı mutfağına çok geç girdi. Bu sebeple yemekler hep meyvelerle tatlandırıldı ki bizce bu hali çok daha güzel. Bu tarifimizde domates olsa da eriklerin lezzeti apayrı. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Kıymalı patates dolması

"Lokmacım kıyma ile patates birlikteliğine bayılıyorum!" diyenlere gelsin o zaman bu tarifimiz! Biz bu tarifimizde hiç pirinç kullanmadık ancak arzu edenler yarım çay bardağı kadar pirinç ile de deneyebilirler.

Bademli kavun dolması

Yine Osmanlı-Türk mutfağının en sevilen tariflerinden birini yaptık! "Kavun ve dolma ne alaka!" diyenleri duyar gibiyiz. Bu tarifi bir yiyen bir daha istiyor. Klasik mutfağımıza ait lezzetleri denemeyi sevenleri mutfağa alalım!

Reyhanlı kabak dolması

Kabağın faydaları saymakla bitmez! Bir diğer adı şıhıl mahşi olan bu tarif Doğu illerimizde de oldukça meşhur. Biz de kabak dolmasını çok sevenlerdeniz. Zeytinyağlısı ayrı, kıymalısı ayrı güzel olan bu tarifimizi mutlaka deneyin!

Kuru incir dolması

"Olur mu ki?" diye düşünenler hiç düşünmeden denemeli bu tarifimizi! Ana yemeğin bile önüne geçecek bu lezzeti dener denemez "keşke daha önce yapsaydım" diyeceksiniz. Farklı tatlara açık olan herkesi bu tarif için mutfağa alalım!

Has dolma

Şanlıurfa'ya ait, maruldan yapılmış bir sarma ile karşınızdayız. "Maruldan da sarma mı olurmuş?" dediğinizi duyar gibiyiz. Çok da güzel oluyor. Coğrafyamızda aklınıza gelecek her sebzeden, hatta meyveden bile sarma veya dolma yapılabiliyor.