Uzman Eller Projesi: Aygül Bolu üretimi büyüttü

09:00, 25/03/2026, Çarşamba
CategoryZ Raporu
Z Raporu
Uzman Eller Projesi: Aygül Bolu üretimi büyüttü
Devlet desteğiyle kırsalda yeni bir başlangıç

Iğdır’ın Aralık ilçesinde yaşayan Aygül Bolu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı destekle başladığı hayvancılığı kısa sürede büyüterek örnek bir girişimci oldu. Yolculuğuna iki gebe inekle başlayan Bolu, bugün 150 küçükbaş ve 10 büyükbaş hayvana sahip.

Kafkas Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikerliği Bölümü’nden mezun olan Aygül Bolu 2023 yılında "Uzman Eller Projesi" kapsamında aldığı yüzde 100 hibeyle iki gebe inekle besiciliğe adım attı. Elde ettiği gelirleri yeniden hayvancılığa yatıran Bolu, ailesinin de desteğiyle hayvan varlığını artırdı. Devlet desteğinin doğru kullanıldığında kırsalda sürdürülebilir bir gelir kaynağı oluşturduğunu gösteren 30 yaşındaki Bolu, azmiyle yöre halkına örnek oluyor. Her gün ağabeyi Salim'in desteğiyle düzenli şekilde hayvanlarını besleyen Bolu, kentin et ve süt üretimine katkıda bulunuyor.

Uzman eller projesiyle gelen fırsat

Üniversiteden mezun olduktan sonra doğduğu topraklara, köyüne yatırım yapmak için çalıştığını söyleyen Bolu, iş kurmak için yol ararken Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Uzman Eller Projesi’nden haberdar olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Bunun benim için çok büyük bir fırsat olacağını düşündüm. Projeyi internet üzerinden gördüm. Ağabeyime sorduğumda başvurmamı söyledi. Başvurumuzu yaptık, nihayetinde onaylandı. Onaylandıktan kısa bir süre sonra bize alabileceğimiz hayvan sayısını söylediler. İki tane hayvanla başladık. İki hayvanımız ilk sene iki tane dişi verdi. İkinci senemizde de iki tane erkek yavru oldu. Erkek yavruyu çok besleyemediğimiz için onları sattık.”

Ekstradan sağım zamanında süt parasını toparlaya toparlaya iki, üç, dört koyun derken koyun sayısını da, hayvan sayısını da artırdık.
Ekstradan sağım zamanında süt parasını toparlaya toparlaya iki, üç, dört koyun derken koyun sayısını da, hayvan sayısını da artırdık.

“10 büyükbaş ile 150 küçükbaş hayvanım var”

Aygül Bolu, sattığı bu hayvanların parasıyla küçükbaş hayvan aldığını anlatarak, “Ekstradan sağım zamanında süt parasını toparlaya toparlaya iki, üç, dört koyun derken koyun sayısını da hayvan sayısını da artırdık. Şu an işletmemde 10 büyükbaş, 150 de küçükbaş hayvanım var. Bu imkânı bize sağladığı için Tarım ve Orman Bakanlığına çok teşekkür ederim” dedi.

Hayvanların bakımında kız kardeşine destek olan ağabey Salim Bolu ise hayvan sayısını çoğaltmaya çalıştıklarını belirterek, “Hayalimiz büyük bir işletme kurmak. Hepimiz destek çıktık. Biz de eve her şekilde yardımcı olmaya çalıştık. Beraber bir aile işletmesi kurduk ve bunu büyütmeye çalışıyoruz” sözlerini ekledi.

*Bu yazının başlığı yazardan bağımsız editoryal olarak hazırlanmıştır.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026