Osmanlı'dan günümüze gelen nefis 10 yemek tarifi

Osmanlı'da yemek
Osmanlı'da yemek

Osmanlı-Türk mutfağı derya deniz! Bizler de yüzyıllardır bu topraklarda pişen birbirinden nefis bu yemeklerden nasibimizi elbette aldık. Hünkar beğendiden keşküle, patlıcanlı pilavından badem çorbasına hala hepsini severek tüketiyoruz. O halde gelin bu yemeklerin tariflerine birlikte bakalım!

İÇİNDEKİLER

Hünkar beğendi

Patlıcan kadar farklı lezzette yemeklerin türetildiği başka bir sebze var mıdır acaba? Sanmıyoruz. Hünkar beğendi de Osmanlı'dan günümüze en sevilen yemeklerden biri olma özelliği taşıyor.

Sütlü badem çorbası

Bademi hem tatlılarda hem de tuzlularda kullanmayı çok seven atalarımız bu kez de çorbada kullanmış ve bizce ortaya muhteşem bir lezzet çıkmış! Tarifi bizden!

Ballı mahmudiye

Yemeğin içinde bal olur mu Lokmacım dediğinizi duyar gibiyiz. Olur! Hem de çok güzel olur. Tavuğun lezzetini ön plana çıkaran bal, bu tarifte olmazsa olmazımız. Şehzade Cihangir ve Bayezid'in 1539 yılındaki sünnet düğününde de ikram edilen bu yemek Lokmacığınızın da favorileri arasında.

Patlıcanlı pilav

Evde bir adet patlıcan kaldığında genellikle elimizin gittiği o tarifin bizlere Osmanlı'dan miras kaldığını biliyor muydunuz? Her yiyenin bayıldığı patlıcanlı pilav tarifi sitemizde!

Piliç topkapı

Kalabalık davet sofraları için nefis bir önerimiz var! Tavuk severlerin bayılacağı 'Piliç Topkapı' tarifi bizden, kendinize bu tarifimizle mükellef bir sofra kurmak sizden.⠀

Düğün çorbası

İtiraf ediyoruz, biz bu çorbaya bayılıyoruz!

Farklı farklı düğün çorbası tarifleri deneyip mutlu olamayanlar bu tarifte buluşuyor. Lokma'dan tam kıvamında saraylara layık bir düğün çorbası tarifi geldi.

Keşkül

Sütlü tatlı severlerin kurtarıcısı, diyet yapanların da çok suçlu hissettirmeyecek minik kaçamağı, keşkül! Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen keşkül hala mutfaklarımızın baş tacı olarak yerlerini korumakta. Üstelik bu tarifle evde keşkül yapmak çok kolay!

Bademli kavun dolması

Dolmanın her türlüsünün sevildiği bu topraklarda kavunlar da doldurulmuş! Osmanlı'da çok sevilen bu lezzeti bizler de merak ettik ve kendi mutfağımızda denedik! Çok beğendiğimiz için sizlerle de paylaşmaya karar verdik. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Keşkek

Günümüzde birçok yörede farklı farklı tarif ve etlerle uygulanan keşkeğin ta Osmanlı zamanından beri yapıldığını biliyor muydunuz? Anadolu'da en mutlu zamanlarımıza eşlik eden keşkek yemeğini bir de Lokmacığınızın tarifiyle deneyin!

Babagannuş

İçinde azar azar birçok malzemenin bulunduğu lezzeti müthiş bir meze ile karşınızdayız! Bu atıştırmalık çok ekmek yedirir! Kebapların ve çiğ köftenin yanına da oldukça yakışan babagannuş tarifimiz sitemizde sizlerle!