Sofralar onsuz olmaz: Birbirinden nefis 10 farklı pilav tarifi

patlıcan kapama
patlıcan kapama

Kuru fasulye flörtü, nohut dostu, taze fasulye arkadaşıdır pilav. Sofralar onsuz olmaz, kıvamı kolay tutmaz. Pilav tarifi her ne kadar kolay olsa da her seferinde o kıvamı tutturmak herkese nasip olmaz. 'Lokmacım pilavım lapa lapa olmasın, tane tane dökülsün' diyenlerdenseniz sizi pilav nasıl yapılır? Pilav yapmanın püf noktaları nelerdir? Sorularının cevapları sizi şöyle alalım.

Pilav tarifleri söz konusu olduğunda bir türlü o ayarı tutturamayanlar, her seferinde başka bir sonuçla karşılaşanlar arkasına yaslansın. Birbirinden nefis 10 farklı pilav tarifi ile artık pilavlar lapa olmayacak, sofralar eksik kalmayacak.

Klasik pirinç pilavı her ne kadar bir klasik olsa da farklı pilav tarifleri sofralarda yepyeni tatlara yer açtığından bizim her daim favorilerimiz arasında yerlerini alıyor. Gelin bu yazımızda damak tadınıza en uygun pilav tarifini seçin ve mutfağın yolunu tutun.

Davet pilavı nasıl yapılır?

Listemize davet sofralarına yaraşır, enfes bir pilav tarifi ile giriş yapalım ki iştahlar kabarsın istedik ve her yiyeni kendine hayran bırakan davet pilavı tarifi ile düğün yemekleri, asker yemekleri, mevlidler gibi tüm özel günlerde yapacağımız o pilav artık belli.

Davet pilavı tarifi

Üzlemeli pilav tarifi

Şanlıurfa mutfağının en sevilen yemekleri nelerdir? Diye sorsak gelecek cevaplardan biri mutlaka üzlemeli pilav olurdu. Öyle ki üzlemeli pilav Urfalılar için birçok et yemeğinin dahi önünde. Yöresel yemek tarifleri söz konusu olduğunda akla ilk gelen mutfaklardan birine sahip Urfa mutfağından çıkmış bu lezzeti Lokma tarifi ile deneyimlemenin tam vakti.

Üzlemeli pilav nasıl yapılır?

Sebzeli firik pilavı tarifi

Buğdayın en lezzetli hali olan firik bulgurundan yapılan firik pilavı epey sevilen lezzetler arasında çoktandır yerini aldı. Peki ya firik pilavını sıklıkla yapıldığı gibi yalnızca et ile değil de sebzeler ile de yapma fikrine ne dersiniz? Yaz sebzeleri ile harmanladığımız firik pilavı tarifimiz denemeye değer.

Sebzeli firik pilavı nasıl yapılır?

Kestaneli etli pilav tarifi

Et yemekleri Türk mutfağının en sevilen yemek tarifleriarasındadır. Eti bolca kullanmayı sever, her yemekte mutlaka yer veririz. Söz konusu pilav tarifleri olduğunda dahi. Kestaneli etli pilav tarifi de işte bunlardan biri. Sofralarınızda tek başına bir ana yemek olarak dahi tüketebileceğiniz kestaneli etli pilav için mutfakların yolunu tutma vakti.

Kestaneli etli pilav nasıl yapılır?

Perde pilavı nasıl yapılır?

Siirt mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan perde pilavı tarifine bu seride yer vermemek olur muydu? Elbette ki hayır. Perde pilavı, pilav tarifleri arasında belki de en meşakkatli lakin en leziz tariflerden biri olarak yıllardır davet sofralarında en sık tercih edilen pilav çeşitlerinden.

Perde pilavı tarifi

Etli safranlı zerdeçallı pilav tarifi

Baharat severlerin gönlünde her daim baharatların yeri ve yemeklere kattıkları aroma bir başkadır. Zerdeçal da Türk mutfağında yaygın olarak kullanılmasa da bazı tariflerin demirbaşı olarak karşımıza çıkıyor. Bu pilav tarifimizde de sahne zerdeçalın ve safranın...

Etli safranlı zerdeçallı pilav tarifi nasıl yapılır?

Mengen pilavı tarifi

Yöresel pilav tarifleri arasında öne çıkan bir diğer tarif ise ülkemizde gastronomi alanında son derece mühim şehirlerden biri sayılan Bolu'nun Mengen pilavı. Mantarın ve kuzu etinin eşsiz uyumu ile taçlanan bu pilav tarifi özel gün sofralarınızda misafirlerinizin aklını başından alacak.

Mengen pilavı nasıl yapılır?

Börülce ve brokolili firik pilavı nasıl yapılır?

Pilav tarifleri söz konusu olduğunda dahi sağlıklı beslenmeye önem verenler burada mı? İşte tam sizlere göre bir pilav tarifi ile biz geldik. Börülce ve brokolili firik pilavı ile firik pilavını geleneksel sınırlarından dışarı çıkarıp sağlıklı tarifler arasında sayılabilmesi için Lokma mutfağında yeniden yorumladık ve ortaya eşsiz bir lezzet şöleni çıkardık.

Börülce ve brokolili firik pilavı tarifi

Divriği pilavı tarifi

Sivas'ın Divriği ilçesine ait bir diğer yöresel pilav tarifi ile karşınızdayız. Bizden tüm Sivaslılara selam olsun. Çok sevdiğimiz Divriği pilavının lezzetini ikiye katlamak isterseniz de kuş üzümünü bol tutmanızda fayda olduğunu şimdiden söyleyelim...

Divriği pilavı nasıl yapılır?

Baharatlı arpa şehriye pilavı nasıl yapılır?

Listemizin kapanışını pirinç pilavı tarifi söz konusu olduğunda olmazsa olmaz malzemelerden biri olan arpa şehriyeye bu kez başrolü verdiğimiz baharatlı arpa şehriye pilavı tarifi ile yapalım istedik. Sizlere de lezzet garantili bir pilav tarifi için yalnızca mutfakların yolunu tutmasını bıraktık...

Baharatlı arpa şehriye pilavı tarifi