Kış aylarının vazgeçilmezi: Karnabaharlı 21 farklı tarif

Karnabaharlı nefis tarifler
Karnabaharlı nefis tarifler

Sindirim sistemini düzenleyerek zararlı bakterileri vücuttan atan, yüksek oranda A vitamini içeren ve bu sayede katarakt hastalığına engel olan ve yüksek lif içermesi nedeniyle kolesterolü dengeleyen karnabahar kışın vazgeçilmezleri arasında. Biz de birbirinden özel 21 tarifi bir araya getirdik.

İÇİNDEKİLER
  • İçindekiler
  • 1.Karnabahar çorbası tarifi
  • 2.Pastırmalı pırasalı karnabahar çorbası tarifi
  • 3.Kıymalı yoğurtlu karnabahar tarifi
  • 4.Brokoli karnabahar graten tarifi
  • 5.Tavuklu acılı brokoli ve karnabahar yemeği tarifi
  • 6.Narlı brokoli karnabahar salatası tarifi
  • 7.Köfteli karnabahar yemeği tarifi
  • 8.Siyah fasulyeli karnabahar tarifi
  • 9.Çiçek karnabahar salatası tarifi
  • 10.Karnabaharlı etli börek tarifi
  • 11.Karnabahar pizza tarifi
  • 12.Karamelize soğanlı karnabaharlı kiş tarifi
  • 13.Avokado soslu karnabahar salatası tarifi
  • 14.Kıymalı karnabaharlı pırasa tarifi
  • 15.Karnabahar köftesi tarifi
  • 16.Karnabahar graten tarifi
  • 17.Fırında karnabahar tarifi
  • 18.Fırında karnabahar mücveri tarifi
  • 19.Karnabahar kısırı tarifi
  • 20.Mor soğanlı ılık karnabahar çorbası tarifi
  • 21.Narlı zerdeçallı ılık karnabahar tarifi

Kış sebzelerinden mis gibi kokusuyla karnabaharı her hafta mutlaka tüketmeniz gerekiyor. Sağlık açısından çok faydalı, bol vitaminli bol mineralli ve bağışıklığı güçlendirmeye yarayan bu sebzeyi çeşitlendirerek pişirmekte mevcut. İster fırında, ister tencerede isterseniz de salata olarak tüketebilirsiniz. Kilo vermek isteyenler için oldukça ideal, hem tok tutmaya yarayan hem de mide rahatsızlıklarına iyi gelen karnabaharla ilgili sizlere 21 tarif sunuyoruz. Mutlaka tarif listenize ekleyip bizlerle yorumlarda paylaşın! Şimdiden ellerinize sağlık.

Karnabahar çorbası

Kış aylarında akşam yemeklerinin olmazsa olmazı sıcacık bir çorbayla içimizi ısıtmak hepimize çok iyi geliyor. Genelde karnabaharın tencere yemekleri daha çok tercih edilirken aslında çorbası da epey lezzetli oluyor. Mutlaka bu çorbayı deneyerek enfes lezzetini tadın. Özel davetlerinizde ya da çocuklarınız için hazırladığınız menülerde oldukça faydalı olacaktır. Yemek öncesi iyi bir başlangıç yaparak hem mide sindiriminizi gerçekleştirir hem de lezzet şöleni yaşatacak bu çorbanın yapımı da oldukça pratik.Lokma’da hazırladığımız bu güzel tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Pastırmalı pırasalı karnabahar çorbası

İlk tarifimizi bir çorbayla yapmıştık, ikincisinde de yine çorbayla devam edelim. Bu sefer biraz daha lezzetlendirerek karnabahar çorbasının içine pastırma ve pırasada ekliyoruz. Hafif ve sağlıklı olmasının yanında lezzetiyle de bizi kendisine hayran bırakacak ufak dokunuşlarla çeşitlendirdiğimiz çorba için yirmi dakika ayırmanız yeterli…Sunumuyla şık tadıyla enfes bu çorbanın tarifi sizlerle: Pastırmalı pırasalı karnabahar çorbası tarifi.

Kıymalı yoğurtlu karnabahar

Karnabahar sevmeyenlerin bile tüketebileceği hızlı ve pratik bir tarif daha denemeye hazır olun. Az malzemeyle hazırladığımız bu yemek ara öğünlerde sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz türden. Kavurduğumuz kıymayla pişirdiğimiz karnabaharları yoğurtla tatlandırdıktan sonra kısa sürede hazır hale getirebilirsiniz: Kıymalı yoğurtlu karnabahar tarifi. Afiyet olsun!

Brokoli karnabahar graten

Güzel bir teknikle hazırladığımız brokoli ve karnabahar lezzetinin birleştirdiği güzel bir graten yemeği hazırlıyoruz. Özellikle davet sofralarında sebze sevmeyenlerin bile hayran kalacağı bir lezzet olan graten var listede. Hem yapımı pratik ve çok zaman almayan hem de görüntüsüyle tadından bizlere göz kırpan bu tarif sağlıklı olmasıyla da epey tercih edilmektedir. Sizde mutlaka mutfağınızda bu tarife yer vermelisiniz. Daha fazla bekletmeden tarifi sizlerle paylaşalım: Brokoli karnabahar graten tarifi.

Tavuklu acılı brokoli ve karnabahar yemeği

Birbirine çok yakışan iki lezzet; brokoli ve karnabaharı tavukla birleştirerek hem doyurucu hem de lezzetli bir tarif hazırladık. Biraz acıyla iştahımızı iyice açtıktan sonra sağlıklı bir tabağı kısa sürede bitirip bir yenisini daha isteyeceksiniz bizden söylemesi… Bu yapımı oldukça kolay tarifin tüm malzemelerini, kalori değerini ve hazırlık aşamasına bir göz atmayı unutmayın: Tavuklu acılı brokoli ve karnabahar yemeği.

Narlı brokoli karnabahar salatası

Lezzetli yemeklerin yanına tam bir kış salatası tarifiyle sofralarınızda görsel bir şölen yaratabilirsiniz. Renk renk sebzelerle o enfes tatların çarpıştığı bu harika salatayı tek başınıza bir öğün olarak bile tüketebilirsiniz. Ekonomik bir şekilde her evde bulunan malzemelerle özellikle kış aylarında hazırlayabileceğiniz bu salata için on dakika yeterli.Bu salata tarifini mutlaka deneyip yorumlarınızı bizlerle paylaşın: Narlı brokoli karnabahar salatası.

Köfteli karnabahar yemeği

Et ve sebzenin muhteşem uyumuyla güzel bir lezzet yakalayarak ne yemek yapıcam sorularının cevabını kolayca bulabilirsiniz. Sulu tencere yemeklerinin kış aylarında ne kadar çok tercih edildiğini hepimiz biliyoruz. Etin proteininden, karnabahar sebzesinin vitaminlerinden alıp bir araya getirdiğimiz bu sağlıklı yemek için yarım saat ayırabilirsiniz. Sıcacık tencere yemeğini yanında tereyağlı pirinç pilavıyla sunabilirsiniz. Hadi o zaman malzemeleri hazır edip mutfağa: Köfteli karnabahar yemeği.

Siyah fasulyeli karnabahar

Anavatanı Hint yarımadası olan siyah fasulye Türk mutfağında çok fazla tercih edilmese de aslında içerdiği zengin besin kaynakları ve liflerle beraber oldukça sağlıklı bir lezzet seçimi. Bu lezzetli besini karnabaharla birleştirerek hem doyurucu bir salata çeşidi hem de lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Bağışıklığı güçlendiren bu tarif için mutlaka mutfaklarınızda yer açın: Siyah fasulyeli karnabahar tarifi.

Çiçek karnabahar salatası

Salata tariflerinden devam ederek yeni bir renk cümbüşüyle sofraları donatıyoruz. Özellikle diyet yapan sevgili takipçilerimiz için oldukça pratik bir tarif olacaktır. Kış sebzelerinden ve meyvelerinden eklediğimiz bu salatada hiçbir şeyi pişirmenize gerek yok. Bu yüzden kısa sürede hazırlayıp sunabilirsiniz. Nar, yeşil soğan, ceviz, karnabahar ve mısırla beraber oluşan lezzet kombinasyonu eminiz ki sizi kendisine hayran bırakacak: Çiçek karnabahar salatası.

Karnabaharlı etli börek

Biraz fırını çalıştırmanın zamanı geldi artık… Salatalar, çorbalar ve tencere yemeklerinden sonra karnabaharları fırının içinde lezzetine lezzet katarak pişirmeye ne dersiniz? Adım adım paylaşacağımız bu tarifleri özellikle çay saatlerinizde tercih edebilirsiniz. Mis gibi pişen kuzu etini beşamel sos ve incecik yufkalarla birleştirerek harika bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Daha önce börek yapmadıysanız bile oldukça basit bu tarifle hemen denemeye başlayın. Vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacak bu etli börek tarifi için fırınınızı ısıtmayı unutmayın : )

Pizzaya kim hayır diyebilir? Hele sağlıklı bir pizza ise gönül rahatlığı ile istediğiniz kadar dilim yiyebilirsiniz. Kavurma etin yerine isterseniz kuru et ya da sucukta tercih edebilirsiniz. Hamurunda kullandığımız haşlanmış karnabaharın lezzetini tattıktan sonra bu lezzetin müdavimi olacaksınız. Üzerini dilediğiniz lezzetlerle çeşitlendirerek pişirebilirsiniz. Mutlaka pizza tariflerinize ekleyip bu özgün tadı sevdiklerinize denetmelisiniz: Karnabahar pizza tarifi.

Karamelize soğanlı karnabaharlı kiş

Bir Fransız tart hamuru türü olan kiş tarifiyle beraber kış sebzelerinin favorisi karnabaharı birleştiriyoruz. Biraz zaman ayırarak mutfakta geçirdiğiniz zamanların sonucuna değecek olan bu tarifin sonucunda pişen yemek sizi lezzet farkıyla kendine hayran bırakacak. Karamelize soğan, labne peyniri ve karnabaharın muhteşem uyumuyla hazırladığımız bu tarifin tüm detayları, kalori hesaplamaları, püf noktaları ve adım adım pişirme teknikleri tarifimizde sizi bekliyor: Karamelize soğanlı karnabaharlı kiş tarifi.

Avokado soslu karnabahar salatası

Kış aylarının sebzesiyle hazırladığımız bu salata sizi adeta ferah yaz aylarına götürecek. Karnabaharların üzerine hazırladığımız avokado sos ile tatlandırarak harika bir salata elde edeceksiniz. Kısa sürede hazırlayacağınız bu salata tarifi damak çatlatacak cinsten: Avokado soslu karnabahar salatası. Şimdiden afiyet olsun!

Kıymalı karnabaharlı pırasa

Hemen hemen her evde pişen ve mutlaka kış aylarında haftada bir sofrada gördüğümüz karnabahar yemeğinin en klasik yorumlarından biri olan kıymalı karnabahar yemeğini yine kış sebzelerinden biri olan pırasa ile bütünleştirerek oldukça sağlıklı bir yemek hazırlamış olduk. Türk mutfağının en çok tercih edilen yemeklerinden bir tanesi olan kıymalı karnabaharıbir de bu tarifle deneyin eminiz ki çok beğeneceksiniz.

Karnabahar köftesi

Lokma mutfağından sefin seçimin tercihiyle sırada karnabahar köftesi var. Görüntüsüyle mücveri andıran bu lezzet karnabaharın tüm vitamin ve minerallerini içinde lezzetli bir şekilde barındırıyor. Kaşar peynirinin de muhteşem uyumuyla taçlanan bu lezzet için tarifimiz sitede sizi bekliyor: Karnabahar köftesi.

Karnabahar graten

Yapımı oldukça basit ve karnabahar sevmeyenlerin bile bir dilim daha isteyeceği pratik bir tarifle karşınızdayız. Çok çeşitli tariflerde değerlendirilebilecek olan şifa dolu kış sebzesi karnabaharı fırında graten olarak hazırlayıp mis gibi kokular yayılmasını sağlıyoruz. Çocuklar içinde oldukça faydalı olan bu tarifi mutlaka deneyip sevdiklerinizle paylaşın: Karnabahar graten tarifi.

Fırında karnabahar

Hazır fırın yemeklerini sizlerle paylaşırken bir tarif daha not düşelim ve lezzetli bir karnabahar yemeğini denemeyen kalmasın. Harika kokusu ve nefis tadıyla beraber sizi alıp uzaklara götürecek bu tarif için biraz zahmet çekseniz de o lezzete değecek: Fırında karnabahar tarifi.Şimdiden afiyet olsun.

Fırında karnabahar mücveri

Herkesin çok severek yediği mücver tarifini biraz değiştirerek daha sağlıklı hale getiriyoruz. Her dolapta bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabilen ve fırında pişireceğimiz bu lezzeti karnabahar sebzesini sevmeyenlere bile sevdireceksiniz. Tüm malzemeler, püf noktaları ve detaylarıyla beraber sizler için hazırladığımız tarife hemen ulaşabilirsiniz:Fırında karnabahar mücveri.

Karnabahar kısırı tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi kısırla beraber harmanladığımız karnabaharın lezzeti bizim çok hoşumuza gitti! Eminiz ki deneyenlerin de epey seveceği bu tarif farklılık arayanlar için oldukça ideal. Normal kısıra göre kalorisinin de daha düşük olması, kolay ve pratik bir şekilde hazırlanmasıyla bizim favorimiz oldu. Sizde bu tarifi deneyin ve yorumlarınızı bizlerle paylaşın: Karnabahar kısırı.

Mor soğanlı ılık karnabahar çorbası

Sağlıklı ve farklı bir salata arayanlar için son tarifimiz geliyor. Kışın sağlıklı sebzelerini daha önce kullanmadığımız şekilde bir araya getirerek harika bir lezzet elde ediyoruz. Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanmasıyla da gönlümüzü çalan bu tarifi sizde mutlaka denemelisiniz: Mor soğanlı ılık karnabahar salatasıŞimdiden ellerinize sağlık ve tabii afiyet olsun.

Narlı zerdeçallı ılık karnabahar

Az kalorili fakat çok lezzetli bir yemekle listemizi noktalıyoruz artık. Şefin seçiminden olan narlı zerdeçallı ılık karnabahar kış aylarında favori yemeğiniz olmaya aday. İki lezzetin harika uyumu, içerdiği vitaminler, sağlık açısından faydalarını düşündükçe adeta bir şifa deposu. Bu nefis tarifi mutlaka deneyin: Narlı zerdeçallı ılık karnabahar tarifi.